Ferment Range

Hét unieke concept voor een optimaal resultaat én werkplezier!

Fermenteren van voeders is een actueel item in de huidige varkenshouderij. Betere technische resultaten zijn haalbaar door lagere voerconversie en betere gezondheid. Daar staan echter hoge financiële investeringen tegenover. Daarnaast is veel aandacht en kennis nodig om het proces van fermenteren te laten slagen.

Multifeed Voeders ontwikkelde met haar kennis en ervaring daarom een eigen Ferment lijn, genaamd: Ferment Range. Deze is in tegenstelling tot het eerder besprokene gebaseerd op de fermentatie binnen het dier zelf. In de aangeboden voeders voorzien grondstofkeuze en behandeling de darmflora van voldoende vezels en voeding voor de productie van kortketenige vetzuren. Met name het butyraat wat uit de dikke darm fermentatie kan ontstaan, staat bekend om haar positieve invloed op de darmgezondheid.


Het dier is dus zelf zeer capabel om via de eigen fermentatie de darmgezondheid en de daaraan gekoppelde prestatie naar een hoger niveau te tillen. Onze kennis in praktijk stelt ons in staat dit fermentatieproces bij varkens optimaal te benutten. Hiervoor zijn geen hoge investeringen nodig en we laten het varken zelf het werk doen. Een win-win situatie voor beide kanten dus!